Aktualności

“The Future of Europe’s Food Systems: Leveraging Innovation for Strategic Resilience and Competitiveness”

26 maja 2025 r. Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w Warszawie

Celem wydarzenia była wspólna refleksja nad kierunkami rozwoju sektora żywnościowego oraz wymiana doświadczeń w zakresie wdrażania innowacji, które wzmacniają jego odporność, konkurencyjność i zrównoważenie. Forum będzie również okazją do zaprezentowania działań prowadzonych w Europie Środkowo-Wschodniej oraz projektów realizowanych w ramach takich inicjatyw jak EIT Food czy Horyzont Europa.

Wydarzenie objęte było patronatem Polskiej Prezydencji w Radzie Unii Europejskiej oraz honorowymi patronatami: Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego, Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Narodowego Centrum Badań i Rozwoju.

Prezes Grzegorz Brodziak został zaproszony jako prelegent do drugiej sesji, pt. Farming Sector and Protein Diversification (Sektor rolniczy i dywersyfikacja białka).